5 steg til en god nettartikkel.jpeg

5 steg til en god nettartikkel

 

 Her får du fem enkle tips til hvordan du kan forbedre artikkelen på nettsiden din.

1. Oppsett

Å dele teksten inn i seksjoner er et godt tips å ta med seg, spesielt hvis du har mye tekst. Ved å bruke godt med luft mellom linjer og avsnitt, vil teksten oppleves mer leselig. Dette vil øke sjansen for at brukeren leser teksten din.

2. Bruk av fontstørrelse

Samtidig som du deler teksten inn i seksjoner, kan det være kjekt å bruke ulik størrelse på fonten enkelte steder. Det er f.eks naturlig at overskriften er stor i størrelse. Ingressen derimot, altså den korte innledning av hva teksten handler om, vil gjerne være mindre enn overskriften, men større enn resten av artikkelen. I Solve CMS vil du få ulike valg som er predefinert av designer.

Eksempel på bruk av fontstørrelse


Et eksempel på hvordan det kan se ut med ulik størrelse på fontene:

eksempel 2 på bruk av fontstørrelse
Bruk en font som er lett å lese. Blir det for mye kruseduller, kan leseren bli sliten og lei, og forlate artikkelen.

3. Bildebruk

Når du skal bruke bilder i en artikkel, så sørg for å bruke gode kvalitetsbilder som er relevant til teksten. Unngå å bruke for små bilder med lav oppløsning. Dette trekker troverdigheten til artikkelen ned. Bruk gjerne bilder som tar hele bredden, og husk godt med luft.

Eksempel bildebruk Solve

4. Bruk av sitater

For å få frem viktige synspunkter o.l i en artikkel, kan du bruke sitater. Her menes å utheve f.eks noe som er sagt, som har stor betydning. Sitater blir ofte brukt som lokkemat for å friste brukeren til å lese videre.

Eksempel bruk av sitat


5. Lenker

Når du legger ved lenker i en artikkel, så kan det være en fordel å forberede leseren på hva som vil skje når de klikker på lenken. Dette er spesielt viktig hvis lenken leder ut av nettsiden din.

eksempel bruk av lenker

 Sist oppdatert: 12. mars 2018

Ønsker du å få flere tips til gode nettartikler eller at vi skal bistå deg? 

 

Les mer om våre tjenester her!

Flere blogginnlegg